Buka puasa tempoh hari buat kuih Apam Indon untuk juadah berbuka puasa dan untuk disedekahkan kepada jiran-jiran. Almaklumlah, bulan puasa nie, banyak betul balasan pinggan untuk jiran-jiran.
Kenapa dipanggil Apam Indon yek? Entahlah ... itu kena tanya orang di Indonesia, mungkin mereka sendiri tidak tahu & tak pernah jumpa kuih ini ... hehehehe.
Anyway, kuih ini very the lembut & have a very nice texture, org putih kata.
Bagi yang ingin mencuba, Yatie dah downloadkan resipi ini di koleksi resipi yatie.
Kenapa dipanggil Apam Indon yek? Entahlah ... itu kena tanya orang di Indonesia, mungkin mereka sendiri tidak tahu & tak pernah jumpa kuih ini ... hehehehe.
Anyway, kuih ini very the lembut & have a very nice texture, org putih kata.
Bagi yang ingin mencuba, Yatie dah downloadkan resipi ini di koleksi resipi yatie.
No comments:
Post a Comment