
Yatie ubahsuai sedikit rupa pineapple tart ke bentuk baru nie & hasilnya tak sangka ramai customer Yatie yg meminatinya.
Kulitnya crunchy at the same time ianya lembut. Dan bagi penggemar akan rasa jemnya, it gives a verrrry nice combination. Kadang-kadang ada org yg suka mkn pineapple tart nie but dia tak suka rasa tepung. Bila Yatie buat mcm nie, this kind of customers seem to enjoy & like the biscuit as rasa tepung is jusssst nice & yg lebih penting dia org dpt menikmati rasa pineapple jem tu ..... nie semua Yatie dpt feedback dr customer Yatie.


Bagi yg ingin mencuba.
BAHAN:
450g tepung gandum
260 gm butter
75gm tepung susu
1 sudu mkn icing sugar
3 biji kuning telur
1 biji putih telur
1 sudu mkn minyak sapi
2 titik yellow coloring
1/2 sudu teh garam
CARA:
1. Butter, gula, telur, minyak sapi, pewarna, garam, semuanya digaul rata
2. Diikuti dng tepung susu & tepung gandum digaul hingga sebati
3. Adunan diperap 1/2 jam sebelum diterap dlm acuan tart
No comments:
Post a Comment