MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Monday, January 21, 2008

KEK BUAH

Kek buah, order fr Liza Puji (gelaran as I hv many friends by the name of Liza).

For those out there whom want to try to bake yourself, below is the recipe. Contributed by Suzana Hashim, members of RNet.

To order, pls e-mail at norhayati4@yahoo.com or cal 012-3243373

KEK BUAH
2 1/2 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan gula
1 cawan air sejuk
2 biji telur (pecahkan dlm mangkuk, dipukul sedikit)
250gm mentega
2 cwn mix fruit
2 sudu kecil soda bikarbonat
1 sudu kecil cream of tartar
sedikit garam
CARA MEMBUATNYA:
1. Ayak tepung & ambil segenggam utk digaul bersama buah (ketepikan)
2. Ambil 3 sudu gula from 1 1/2 cwn gula, bakar dlm periuk utk dijadikan gula hangus & masukkan air & kacau
3. Kemudian masukkan bahan-bahan spt mentega, gula, garam, mix fruit ke dlm periuk.
4. Bila mentega & gula cair, masukkan soda bicarbonate & cream of tartar. Kacau.
5. Tutup api & sejukkan sebentar (10 - 15 minutes)
6. Masukkan tepung & kacau sebati diikuti dgn telur
7. Kalau adunan lembik sgt, tambah tepung. Kalau keras, tambah air.
8. Bakar sehingga masak

No comments: