MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Friday, July 1, 2011

RESIPI BASIC CHOCOLATE CUPCAKE


Kepada penyumbang resipi terimakasih yang tak terhingga ... tapi tak ingat le plak and selalu lupa nak tulis nama sumber for the credits.

BAHAN-BAHAN untuk membuat cupcake ini:

150gm butter
150gm gula kastor
175gm tepung naik sendiri
3 biji telur
2 sudu besar koko
1 sudu teh vanilla

CARA MEMBUATNYA:
1. Pecahkan telur & pukul perlahan (pakai garpu pun boleh)
2. Masuk semua bahan lain dalam mangkuk & pukul perlahan selama 2 minit sehingga ringan & berkrim (saya pakai mixer)
3. Masukkan dalam acuan dan bakar 18 - 20 minutes

SELAMAT MENCUBA !!!!

2 comments:

Auni Amauni said...

mekaseh kak utk resipi ni..tapi kan nk tanya...telur yg da pukul tu nk masuk masa bile ek? huhu tq.. :)

Delicious Food said...

Selepas pukul telur tu ngan garpu masukkan trus bahan2 lain dlm bekas adunan telur tu