MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Tuesday, November 4, 2008

Kek Harijadi - Kek Cokelat Moist

Tempahan dari NorAlyaa juga dari Menara Tan & Tan, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur.
Informasi mengenai kek:

Jenis Kek : Kek Cokelat Moist
Berat : 1.8kg
Hiasan : Bertemakan Bunga Abelmoschus Manihot (Tak tahu plak nama dalam Bahasa Malaysia apa)
Icing: menggunakan choc fudge + buttercream icing with cappucino flavors
Harga : RM40


Cara-cara nak buat Bunga Abelmoschus Manihot:
1. Mula-mula kenalah kita memotong wafer cone kepada 3 bahagian. Wafer cone boleh didapati di kedai jual kek tu. Kita memang gunakan wafer cone nie selalunya untuk menghasilkan berbagai jenis & bentuk bunga.
2. Picit kelopak bunga ke atas kepingan kecil wafer cone dengan nozzle 2107. Setelah siap, dengan menggunakan gunting alihkan ke atas kek.
3. Buatlah sehingga membentuk sekuntum bunga.
4. Akhirnya, hias tengah dan juga kelopak bunga. Dan jangan lupa daunnya pula menggunakan nozzle 2110.

1 comment:

Ira Yussof said...

salam..acik yati..ira bru lagi dlm dunia hias2 kek n cupcake..so,i need to ask u some question..mcm mna rupa nozzle acik tu,n cm mna guna wafer cone utk wat kelopak bunga ea?ira xdpt imagine,.sorry banyak tanya..:D