MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Friday, March 25, 2011

DONUT "G"

Mencuba Donut "G" .... resipi sumbangan dari Najibah Salasiah Homemade dari Kota Bharu, Kelantan. Terimakasih Gee atas sumbangan yang tidak terhingga.
Resipi untuk dicuba.


BAHAN-BAHAN: 900gm high protein flour

100gm low protein flour

160gm gula

10gm garam

8gm bread improver

2 biji egg

30gm milk powder

450gm air sejuk

120gm martiana margarine

24gm yeast @ 2 pek kecil


CARA MEMBUATNYA: 1. Semua adunan dicampur sekali dan diuli sehingga sebati. Setelah itu perap selama lebih kurang 2jam atau sehingga adunan naik 2 kali ganda.

2. Boleh le diuli mengikut size yg dikehendaki.



No comments: