MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Sunday, September 28, 2008

BISKUT SARANG BURUNG

Biskut Sarang Burung salah satu Yatie buat untuk makan sendiri. Suka sangat dengan biskut ni sebab senang nak buat dan 'cute' je.
Resipi ini adalah sumbangan dari kak Baya dari RNET.
BAHAN-BAHAN:
2/3 cawan butter
1/3 cawan gula
2 kuning telur
1 sudu teh esen vanilla
1/2 sudu teh garam
1 1/2 cawan tepung serbaguna
2 putih telur (pukul skit)
3/4 cawan badam yg dipotong memanjang (Yatie pakai badam dadu)
strawberry jem
CARA-CARA:
1. Campurkan butter + gula, pukul hingga sebati
2. Masukkan kuning telur, vanilla + garam.
3. Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit
4. Bentukkan doh kepada bentuk bulat. Masukkan ke dlm putih telur sekejap kemudian rollkan ke dlm badam.
5. Letak di atas dulang & tekenkan ditengah dengan jari supaya menjadi sedikit lubang.
6. Bakar selama 15 - 17 minutes. Kalu oven saya 12 minutes, 150C
7. Setelah masak angkat & sejukkan & jgnlupa pipingkan strawberry jem ditengahnya.

No comments: