Untuk filling cream cheese:
250g cream cheese
60g gula caster
20g butter
1 biji telur
Untuk puff:
beli kat kedai kek yang pasang siap punya
Cara membuatnya:
Potong pastry mengikut size yang dikehendaki. Kalu Yatie memang suka size kecil2 nie sebab memang sekali ngap aje dah habis. Satu lagi cute gitu ... isk..isk
Dah siap potong, letak le cream cheese filling tu didalam. Agak-agak le banyak mana nak bubuh ye jgn sampai melempah ruah udah le.
Lepas tu dibakar.
Cara Yatie bakar plak menggunakan suhu tinggi 200C (agak-agak le mengikut kesesuaian oven masing-masing ye). Takut nanti main belasah aje nanti kena komen plak rentung cream cheese puff yang cuba hendak dibuat.... heheheh. Api atas bawah (both) selama 10 minit pas tu tukar suhu 180C api atas 10 minit dan ditukar ke api bawah 10 minit. Tapi kena pandai2 adjust le ye.... kalu dah nampak kuning/masak angkat le jangan sampai nak tunggu 10 minit.
Anyway, selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment