MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Saturday, September 27, 2008

BISKUT DAHLIA

Hmmm ... tahun nie merupakan dalam sejarah hidup mencuba Biskut Dahlia. Teringin nak buat tapi takut tak menjadi bunganya. Cubaan kali ini pun hampir-hampir tak jadi tapi rasanya sungguh sedap. Nasib baik buat untuk makan sendiri kira ok le untuk tekak sendiri. Tapi jangan salah faham, resipi ni dah dapat feedback dari RNET forum sedap cuma adalah silap yatie dimana-mana.
Bagi yang ingin mencuba, resipi seperti tertera. Resipi adalah sumbangan kak Wannoorbaya dari RNet. Terimakasih kak Baya.
BAHAN-BAHAN BISKUT DAHLIA:
1 1/2 cawan butter
1 cawan gula (kak Baya kata kalu tak suka manis kurangkan jadi Yatie guna 3/4 saja)
1 biji kuning telur
1 sudu teh esen vanilla
1 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan tepung kastad
1 1/2 cawan tepung jagung
CARA-CARA:
Campurkan semua bahan, uli sampai jadi doh & diterap.
Bakar 350F selama 15-17 minit. (Bakarlah megikut kesesuaian oven masing-masing)

No comments: