MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Monday, February 25, 2008

PAKEJ COFFEE/TEA BREAK - III

Thank you Prem. This is a set for her office meeting.
Prawn Spring Roll & Fruit Tarts.


Hmmmm ... can't resist!

To farahbaini yg request resipi for fruit tart:
Untuk dough dia:
250g butter
125g icing sugar
1 biji telur
440g plain flour
1. Pukul butter with icing smpai kembang
2. Masukkan telur & pukul sampai sebati
3. Masuk tepung & uli sehingga menjadi dough
4. Tekan dlm acuan utk mendapat size yg diingini
5. Bakar 20 - 25 minit.
Selalunya bila yatie buat adunan untuk size kecil, boleh dpt dlm 110 biji.
Utk inti kastad:
1 tin susu cair
2 tin air
1 cwn gula
1 cwn tepung kastad
2 egg yolk
1tsp esen vanilla
Campur semua & msk atas api perlahan sehingga pekat.
SELAMAT MENCUBA !!!!
To order fruit tarts, pls call yatie at 012-3243373

3 comments:

Unknown said...

yatie,saya nak tanya..cemana nak bagi kulit tat tu tak cepat masuk angin (cepat lemau)?ada tips..

Unknown said...

yati,saya nak tanya,cemana nak bagi kulit tat tak cepat lemau?sama ada cheese tat atau fruit tat..sama jek

Delicious Food said...

pBiasanya Yatie bagi dia sejuk betul2 baru dimasukkan dlm bekas & ditutup. Alhamdulillah smpi sekrg tak ada masalah kulit tat lemau.