MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Sunday, March 20, 2011

MY EGG TARTS

Ini pula adalah my version of egg tarts Part II. Part I telah saya sertakan bersama dengan resipinya di post yang lalu dimana ia menggunakan whipping cream sebagai sebahagian dari adunan untuk menghasilkan intinya (filling). Disini lain pula, ia menggunakan tepung kastad. Resipi ini dimabil My Resipi.com. Terimakasih kepada penyumbang resipi.


Untuk bekas tat tersebut, yatie menggunakan resipi sama seperti membuat bekas tat untuk fruit tart yang ada yatie sertakan di posting yang terdahulu.

Untuk filling tarts:

BAHAN-BAHAN:
2 biji telur

4 camca besar gula

1 camca teh esen vanilla

2 cawan air suam

5 camca besar susu pekat manis

4 camca besar tepung kastad


CARA-CARA:

Bancuh semua bahan-bahan hingga sebati dan diletak ke dalm acuan tart, dibakar sehingga fillingnya kasak (lebih kurang 10 minit)


- Bagi version Yatie, bancuh semua sehingga sebati dan dimasak sedikit sehingga likat sedikit barulah Yatie tuangkan ke dalam acuan tart.


SELAMAT MENCUBA!!!

No comments: