Dah lama cari resipi nie ... baru dapat ... credit should go to Hudahana@myresipi for sharing the recipe.
BAHAN-BAHAN:
400gm coklat masakan
10 sudu makan butter
1 cwn gula icing
3 biji telur (whole eggs)
3 biji telur (kuning aje)
1/2 cwn tepung gandum
CARA-CARA:
- cairkan butter & cokelat, kacau rata
- masukkan gula & tepung, kacau rata
- masukkan kesemua telur & kacau sehingga likat & licin
- masukkan dalam acuan
- nak masak kek ini kena banyak trial & error sebab kita nakkan kek tu menjadi keras di bahagian tepi tetapi lembik dibahagian dalam
- masa yatie cuba tu suhu 160C masak dlm 10 - 15 minit.
SELAMAT MENCUBA
2 comments:
salam akak...
nak tanye nie... tak banyak sgt ke butter tu ye? lagi 1 kalau nak bakar dalam loyang boleh ke?
tak banyak mana butter tu ... sebab molton kek ini utk mendptkan bahagian tengah yg cair ...
masak kat loyang tak pasti pulak ... boleh try kot ... tapi tak pasti pulak bahagian tengahnya mcm mana yek ...
Post a Comment