MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Sunday, January 11, 2009

BAKED CHEESE KEK

Baked Cheese Kek ditempah oleh Kak Jun dari Green Valley Park, Bandar Tasik Puteri Rawang.
Thank you Kak Jun for the order.
I like to bake this kek because it is very very easy. Kena pulak orang macam I ni pemalas. Tengok resipi complicated aje dah tak nak try .... hahahahah. So sesiapa yang nak cuba boleh cuba ye ....

BAKED CHEESE KEK

250gm cream cheese
200l fresh cream/plain yogurt (Yatie tak pandai sangat dgn penggunaan fresh cream Yatie pakai aje yogurt)
2 sudu besar jus lemon
3 sudu besar tepung gandum
2 biji telur
90g gula

CARA-CARA:
1. Campurkan semua dan kacau hingga sebati.
2. Bakar menggunakan suhu 170C (sesuaikan dgn oven masing-masing ye) lebih kurang 40 - 45 minit.
3. Selepas 30 minit tutup kek dgn aluminium foil (apa tujuan asal Yatie tak pasti, tapi pernah try tak tutup kek tu jadi merekah)

Resipi nie Yatie dapat dari penyumbang resipi di MyResipi. Tak ingat plak namanya.

5 comments:

hazelnut said...

yatie, my fren made a very nice baked cheese cake tapi dia put inside tray fill up with water during baking process.

Sakuracute95 said...

can i know what is aje yogurt?

Sakuracute95 said...

can i know what is aje yogurt?

hannah said...

kalau ttp nk elak dr burn kt ats...cara baked is steam+bake, ltk mould dlm tray yg ade air, then bakar...guna fresh cream pon ok and add in some corn flour...

dilaDiL said...

sakuracute: it's just plain yogurt..