

Jenis Kek : Kek Pelangi
Berat : 1 kg
Hiasan : Bunga Peoni
Harga : RM35


Cara-cara membuat Bunga Peoni:
1. Bahagikan wafer cone kepada 3 bahagian.
2. Ambil satu pertiga bahagian wafer cone dan pipekan buttercream ke atas wafer cone menggunakan nozzle 2107.
3. Selepas siap kelopak pertama, paipkan kelopak kedua & ketiga di atas kelopak yang pertama.
4. Alih kelopak bunga yang sudah siap ke atas kek dengan bantuan sepasang gunting.
5. Susun kelopak bunga hingga menjadi sekuntum bunga yang dikehendaki.
6. Guna nozzle 2115 utuk menghasilkan tengah bunga.
3 comments:
akk, nozzle yg akk guna tu, product mana eh?
kalau x keberatan, boleh x akk paste gmbr nozzle yg akk guna ikut no yg akk bgtaw tu?
bukan apa kak, no nozzle berbeza, ikut satu2 product.
itupun kalau x menyusahkan akk taw =)
no prob syazwani. Tapi tu mkn masa skit le. Mungkin dlm seminggu dua nie ... Not immediate..ok
salam kak, sy mmg minat nak wt kek sndiri, tp xpandai nk wt.blh x akak ajar sy detail...itupun klu x bebankan akak la..akak blajar kt mana sebelum ni ek?
Post a Comment