MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Wednesday, November 5, 2008

KEK PELANGI DENGAN HIASAN BUNGA PEONI

Kek ini pula ditempah oleh Nani dari Menara Tan & Tan, Jalan Tun Razak untuk ibunya.
Informasi kek:
Jenis Kek : Kek Pelangi
Berat : 1 kg
Hiasan : Bunga Peoni
Harga : RM35


Cara-cara nak buat Bunga Peoni ? ada Yatie sertaka dibawah ini. Tapi susah juga nak ajar, lain kali Yatie kena upgrade dengan mengambil gambar step-by-step.

Cara-cara membuat Bunga Peoni:

1. Bahagikan wafer cone kepada 3 bahagian.

2. Ambil satu pertiga bahagian wafer cone dan pipekan buttercream ke atas wafer cone menggunakan nozzle 2107.

3. Selepas siap kelopak pertama, paipkan kelopak kedua & ketiga di atas kelopak yang pertama.

4. Alih kelopak bunga yang sudah siap ke atas kek dengan bantuan sepasang gunting.

5. Susun kelopak bunga hingga menjadi sekuntum bunga yang dikehendaki.

6. Guna nozzle 2115 utuk menghasilkan tengah bunga.

3 comments:

|| syazwaniadnan || said...

akk, nozzle yg akk guna tu, product mana eh?
kalau x keberatan, boleh x akk paste gmbr nozzle yg akk guna ikut no yg akk bgtaw tu?
bukan apa kak, no nozzle berbeza, ikut satu2 product.
itupun kalau x menyusahkan akk taw =)

Delicious Food said...

no prob syazwani. Tapi tu mkn masa skit le. Mungkin dlm seminggu dua nie ... Not immediate..ok

elinn said...

salam kak, sy mmg minat nak wt kek sndiri, tp xpandai nk wt.blh x akak ajar sy detail...itupun klu x bebankan akak la..akak blajar kt mana sebelum ni ek?