
Kek Roxy yang telah dibelangkan sebelum dikukus.


Resipi nie diambil dari majalah Saji Januari 2011.
KEK ROXY
BAHAN-BAHAN:
330gm tepung gandum
240gm gula halus
600gm putih telur
60ml susu cair
150gm mentega cair
1 sudu besar ovalette
pewarna merah jambu, hijau dan kuning
perisa strawberi, oren dan lemon
sedikit garam
CARA-CARA:
1. Pukul telur, tepung gandum, gula, ovalette & susu cair sehingga kembang
2. Masukkan mentega cair & kacau rata
3. Bahagikan adunan kepada 3 bahagian. Satu bahagian diwarnakan merah jambu dgn perisa strawberi, satu bahagian diwarnakan hijau dgn perisa lemon & satu bahagian lagi diwarnakan dengan warna kuning dgn perisa oren.
4. Dimasukkan ke dalam acuan dengan cara selang seli seperti pelangi.
5. Kukus selama satu jam atau sehingga masak
No comments:
Post a Comment