MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Saturday, November 19, 2011

BROWNIES BADAM & BROWNIES CHOCOLATE CHIP

Brownies badam & brownies chocolate chip ditempah oleh cikgu di SKBTP2, Bandar Tasik Puteri, Rawang.


Kepada sesiapa yang ingin mencuba, boleh try test resipi ini.


CHOC MOIST BROWNIES

SUMBER : ROZ (RNET)



BAHAN-BAHAN:

185gm tepung gandum

30gm serbuk koko

1 sudu teh baking powder

1/2 (setengah) sudu teh soda bikarbonat

205gm kacang/badam

125gm butter

200gm coklat masakan (cincang)

250gm gula kastor (kalu tak suka manis boleh kurangkan)

2 biji telur ( dipukul sedikit)

90 gm sour cream (saya pki fresh milk aje)


CARA MEMBUATNYA:

1. Tepung, koko, baking powder & soda sebatikan dan dimasukkan kekacang

2. Cairkan butter & cokelat & ditutup api

3. Masukkan telur, gula & susu & kacau sebati

4. Campurkan kedua aduman dan kacau sebati. Pakai senduk aje

5. Masukkan dalam acuan & dibakar suhu 180C 30 - 35 minit


SELAMAT MENCUBA !!!!!!




1 comment:

Dalucian said...

alahai. meleleh dah air liur nie tgk brownies badam