CHOC MOIST BROWNIES
SUMBER : ROZ (RNET)
BAHAN-BAHAN:
185gm tepung gandum
30gm serbuk koko
1 sudu teh baking powder
1/2 (setengah) sudu teh soda bikarbonat
205gm kacang/badam
125gm butter
200gm coklat masakan (cincang)
250gm gula kastor (kalu tak suka manis boleh kurangkan)
2 biji telur ( dipukul sedikit)
90 gm sour cream (saya pki fresh milk aje)
CARA MEMBUATNYA:
1. Tepung, koko, baking powder & soda sebatikan dan dimasukkan kekacang
2. Cairkan butter & cokelat & ditutup api
3. Masukkan telur, gula & susu & kacau sebati
4. Campurkan kedua aduman dan kacau sebati. Pakai senduk aje
5. Masukkan dalam acuan & dibakar suhu 180C 30 - 35 minit
SELAMAT MENCUBA !!!!!!
1 comment:
alahai. meleleh dah air liur nie tgk brownies badam
Post a Comment