BAHAN-BAHAN:
1 packet Agar-agar
Air
Daun Pandan
Gula Kasar
1 tin Laici (buah laici juga boleh digunakan)
1 tin jagung berkrim
1 liter susu segar
Bekas
CARA MEMBUATNYA:
1. Agar-agar direbus dengan 1000 liter air bersama dengan daun pandan sehingga hancur.
2. Setelah agar-agar hancur masukkan 6 sudu besar gula (Yatie agak-agak aje mengikut kesesuaian masing-masing, ada orang suka manis sesangat kena le bubuh gula banyak sedikit) dan dimasak sehingga gula hancur.
3. Laici ditapis & diambil buahnya & dipotong kecil-kecil.
4. Setelah agar-agar masak, masukkan 1 Liter susu segar
5. Hampir-hampir adunan mendidih, masukkan buah laici yang dihiris bersama dengan 1 tin krim jagung.
6. Angkat setelah masak & dibubuh ke dalam acuan.
SELAMAT MENCUBA !!!!
No comments:
Post a Comment