MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Wednesday, January 7, 2009

LORONG 3/13 FAMILY DAY

Masih lagi berkisar tentang cerita di Tahun 2008. Macam sayang pulak nak ditinggalkan dengan banyak kenangan manis & pahit. Walaubagaimanapun, dah masuk pun Tahun 2009 so kenalah mengikut putaran masa yang beredar. Kalu nak balik gak kat Tahun 2008 kena buat le time shell sendiri macam dalam cerita Back to the Future .... heheheh

Lari juga dari topik masakan, ini kisah Family Day atau dalam Bahasa Malaysia kata 'Hari Keluarga' untuk lorong 3/13, Blok 27B, Green Valley Park, Bandar Tasik Puteri Rawang. Ini adalah program hari keluarga yang ke-2 kami setelah berjaya dilakukan tahun sebelumnya di Port Dickson. Cuma tahun nie pilih tempat lain le ... cherating.

Setelah dicampur tolak dan diambil kira dari segala segi dan sudut, habis budi bicara dan timbang tara terlibat, akhirnya kata sepakat memilih 20/21 Disember untuk Hari Keluarga kami. Masih ada beberapa keluarga yang tidak dapat mengikuti rancangan ini tapi apakan daya , mungkin di tahun hadapan boleh cuba lagi ... hahahahah


Akhirnya Lis Na Ree Beach Resort, cherating dipilih. Lihat le gambar kami sekeluarga. Maaf le gambar orang lain lupa nak ambik .... heheheheh.

Kalu tanya pasal tempat nie, ok & nice place. Dia kecil aje. Kalu nak expect mcm 3 bintang tak de le. Hotel dia cuma ada barang-barang keperluan untuk hidup aje. Tapi tempat nie nak kena improve dia punya swimming pool le. Kali terakhir kami pergi, ok good condition tapi sekarang dia dah nak kena baiki le swimming pool tu ... merbahaya.

Lebih kurang pukul satu petang kot rombongan dari rawang nie tiba .... eh... eh... saya pun dari rawang gak cuma saya tiba sehari lebih awal. Nie saya tengak lepak kat gerai kat depan resort tu, lepak dok mkn keropok lekor. Sambil tu 'snap' le gambar dia orang.

Sebab semua orang sampai awal, bilik pulak masih belum ready. Apa lagi terus ke Plan B. Pi cari otak-otak le.

Nie dalam perjalanan ke Kemaman nak cari makan tengahari sambil nak makan otak-otak 'power' katanya.

Ha! Inilah dia kedainya. Dah tolong promosi nie .... harap-harap next time pergi dapat le diskaun .... hahahahah


Kedai terus diserbu sebaik saja kami sampai. Kedai yang kelihatan di gambar menjual otak-otak, pulut panggang, keropok dan kawasan yang sewaktu dengannya. Plan B kami nak pi makan tengahari di kedai sebelah, tapi tak dak rezeki ... kedai tu pun tak bukak lagi .... buka pukul 2 ptg katanya. Masa kami tiba baru pukul 1:45 petang ... heheheheheheNamun itu tidak melunturkan semangat kami. Kami pi shopping otak-otak dan pulut panggang. Ke Plan C.


Plan C - makan apa yang semua orang beli tu kat tepi pantai. Tak ingat dah nama pantai tu ... hehehehe

Dah kenyang, balik ke hotel. Anak-anak pulak dah tak sabar nak terjun kolam. Dah masuk kolam, tak ingat plak nak naik. Tak bagi langsung orang lain berenang .... hahahahah
Acara sebelah malam - BBQ. Macam-macam le yang ibu-ibu dah sediakan untuk dipanggang. Terimakasih buat semua yang bertungkus lumus menjayakan rancangan ini.No comments: