MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Sunday, November 16, 2008

PULUT/GLUTINOUS RICE

Kali ini Yatiecooking tidak memaparkan cerita kek. We gonna have a break. Kita berehat sehari dan bercerita tentang pulut. Lazimnya banyak cara orang masak pulut. Yang penting kena le ada pengukus untuk mengukus pulut. Tapi sekarang dalam dunia yang berkembang maju, banyak betul alatan-alatan atau dapur yang dijual untuk membantu surirumah. Yatie rasa banyak boleh didapati sekarang alat mengukus yang lebih canggih dan moden. Well, as for me I still cook my glutinous rice with the old fashion way.

Permintaan anak sulung I sebenarnya dah lama tak makan pulut, nak cicah dengan sambal. Ye lah ... I pun sibuk hari-hari buat kek ... naik jemu semuanya .... heheheh ... well this time I managed to spend a time to cook for them.

Banyak benda kita boleh buat dengan pulut ni ... pulut cicah ngan kuah durian, pulut kuning makan ngan rendang, pulut cicah ngan ikan masin dan bermacam-macam lagi le. But I chose to cook pulut dimakan dengan sambal ikan bilis dan juga kuih lopes.



4 comments:

Para i familiaku said...

WOW, this looks good. I can't understand the writings but I know I have tried this dish before or something similar.

Welcome to foodie blog roll!

Come visit my blog!
www.taotaotasi.blogspot.com

MamaFaMi said...

Mama suka pulut...anything to do with pulut... yummy!

Delicious Food said...

Thanks para i familiaku for visiting my blog. You have a nice blog as well

Delicious Food said...

Mama, samalah kita. Kalu dpt pulut, tak yah mkn benda lain. Tapi yatie selalu dpt masalah lepas mkn pulut .... heheheheheh