MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Saturday, March 31, 2012

TEMPAHAN TARTS & APAM POLKA DOT

TEMPAHAN CHEESE TART
TEMPAHAN FRUIT TART
TEMPAHAN APAM POLKA DOT DARI SYAM - PICK-UP POINT JJ WANGSA MAJU

Friday, March 30, 2012

RASA MACAM PRINCESS? ...


KEK PELANGI DAN KEK COKELAT MOIST DITEMPAH OLEH OFFICE MATE UNTUK ANAK DAN ANAK SAUDARANYA.

Thursday, March 29, 2012

APAM POLKA DOT BERTEMAKAN BIRU

TEMPAHAN 400 BIJI APAM POLKA DOT BERTEMAKAN BIRU DI TEMPAH OLEH FARAH DARI EMERALD, RAWANG. PICK-UP POINT BIASALAH DI JJ AEON RAWANG.

Wednesday, March 28, 2012

KEK COKELAT MOIST - ANGRY BIRD!!!

HMMM ... TERINGAT KISAH 2 3 TAHUN DULU, DULU DEMAM KEK DORAEMON, LEPAS TU SPONGEBOB KE BEN 10 ... SEKARANG NIE ANGRY BIRD. ANAKKU PUN PENUH DENGAN KOLEKSI ANGRY BIRDNYA.

KEK COKELAT MOIST DITEMPAH OLEH JIRAN UNTUK HARI LAHIR ANAKNYA.

DISERTAKAN JUGA APAM ANGRY BIRD.

SURPRISE !!!!!!!!!!

SURPRISE BIRTHDAY CAKE FROM THE HUSBAND TO HIS LOVELY WIFE. KEKNYA KEK PELANGI.

Tuesday, March 27, 2012

KEK COKELAT MOIST


Kek Cokelat Moist ditempah oleh Cikgu Wan di Bandar Country Homes, Rawang.


Juga apam angry bird.

Friday, March 23, 2012

PUDING TRIFLE STRAWBERRY

Tempahan dari anak saudaraku ... permintaan khas ibu mengandung ... nak strawberry banyak-banyak katanya. Apa-apapun terimakasih atas tempahan.

Thursday, March 22, 2012

Wednesday, March 21, 2012

TEMPAHAN APAM POLKA DOT & PUDING TRIFLE


Tempahan apam polka dot dari Puan Jane di AU & Hartini di Kuchai Lama Entrepreneur Park.
Tempahan Puding Trifle Strawberry dari Jane, Hartini dan sister in law Afida di Citibank Jalan Ampang.

Terimakasih semua atas tempahan.

Monday, March 19, 2012

ITALIAN RAINBOW KEK

Kali ini tempahan kek dari Puan Ida, jiran depan rumah. Anaknya memang minat betul dengan karakter kartoon. Rasanya tahun lepas karakter 'Spiderman'. Kali ini 'Doraemon' pula.

Kek kali ini berlainan pula ... selalunya Puan Ida memang tak pernah miss menempah kek African Marble. Cuma yang ini nak tukar citarasa sebab nampak kek nie macam meriah sangat berwarna-warni.

Dibawah gambar kek Italian Rainbow Kek dalam pemprosesan unit kecantikan ... hehehe .. beginilah rupanya bila dilapiskan satu persatu mengikut warna pelangi .. cuma kurang satu lagi warna.
Akhirnya siap juga kek dengan kartun karakter "Doraemon".

Yang ini pula gambar courtesy dari Puan Milah ... kek Doraemon setelah dipotong.
Kalau nak cuba boleh ... dibawah ini resipinya.

Resipi di ambil dari http://aries08.blogspot.com.au. Terimakasih kerana sudi berkongsi resipi.

Resipinya dalam Bahasa Inggeris ya .... malas pula nak translate ...

Ingredients
200gm almond paste - grated
200gm castor sugar
340gm Anchor butter
4 eggs - separated
1tsp almond extract
280gm multi purpose flour - sifted with
2 tsp baking powder
100gm seedless raspberry jam
100gm heavy cream
200gm semisweet chocolate

Method
415x9x3inch pans, buttered and floured

In electric mixer, blend butter and sugar for 5 minutes then add in almond
paste, yolks and almond extract until fluffy.

Then slowly add sifted flour and baking powder to almond paste mix.

In another bowl, beat egg whites until soft peaks form. Fold meringue into paste mixture until fully combined.

Separate the mixture evenly
into 3 bowls and drop each batch with different color.

Spread mixture evenly into the pans and bake each separately at 150C for 20 minutes.

Remove from the oven and let cool completely.

Spread every layer of the cakes with raspberry jam.

Prepare the g
anache by heating 100gm of heavy cream in a small saucepan. Take care to not let it boil. Add the chocolate and stir continuously until melted completely. Remove from flame and continue stirring till it is just slightly warmer and cover the cake as topping.

Selamat mencuba !!!!!!!!

Sunday, March 18, 2012

RED VELVET KEK WITH FRESH FRUITS TOPPING

Red velvet kek with cream cheese with fresh fruits topping
Red Velvet dalam proses kecantikan ... heheheh

Saturday, March 17, 2012

PUDING TRIFLE STRAWBERRY

Terimakasih kepada Hartini di Jalan Kuchai Lama, Afidah di Ampang Point, Jane di AU3 yang menempah puding trifle nie.

Friday, March 16, 2012

APAM SENYUM/MEKAR

APAM SENYUM

RESIPI DIKONGSI BERSAMA OLEH NAJIBAH ZAID SALSABILA HOMEMADE
DISUMBANG OLEH SEMANIS GULA / ZURIANI ALIAS

Kredit kepada mereka kerana sudi berkongsi resipi.

Bahan-bahan:

230 gm gula castor

2 biji telur...suhu bilik

1 sudu teh ovellete

letak ape2 paste untuk menghilangkan rasa soda

1 tsp esen vanilla

250 gm tepung gandum

1 cawan aiskrim soda (air gas )...suhu bilik ( jangan penuh2 cawan tuu..kurangkan

sikit je )


CARA-CARANYA:

Pukul telur,gula dan ovellet hingge kembang...masukkan esen vanilla.

Kemudian masukkan tepung berselang seli ngan aiskrimsoda.


Bahagikan kepada beberapa bahagian..letak warne dan paste yng disukai ... kalau

suka warna warni

Kukus selama 7 hingga 10 minit.


***kalau rasa manis..kurangkan lah gula..kerana aiskrim soda tu manis...

***pastikan telur ,gula dan ovellete dipukul hingge putih dan berkrim.


Wednesday, March 14, 2012

Tuesday, March 13, 2012

Saturday, March 10, 2012

TEMPAHAN UNTUK BIRTHDAY PARTY DARI YANA

Yana pick-up di Ampang point menempah kek spongebob untuk anaknya.
Kek yang digunakan adalah rainbow velvet kek.

Yana juga menempah mini cream puff,
Mini Donut,

kek cokelat moist


mini roti sosej