MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Saturday, May 31, 2008

MARBLE CHOC CHEESE KEK

Terimakasih kepada kawan Liza Zali yang menempah kek ini.

FRUIT TARTS


Lama sudah rasanya tidak berkesempatan mengupdate blog ini oleh kerana dengan kesibukan tempahan di musim cuti-cuti sekolah ini.
Anyway, ini tempahan untuk minggu lepas. Terimakasih Liza atas tempahan fruit tarts ini.

Friday, May 23, 2008

BERBAGAI JENIS KEK

WALNUT CARROT CAKE - RM20/1KG
PROMOSI TAG !!!! WALNUT CARROT CAKE - RM25/RESIPI-ADUNAN (1.5KG)
WALNUT CARROT & PINEAPPLE CAKE - RM22/1KG
PROMOSI TAG !!!! WALNUT CARROT & PINEAPPLE CAKE - RM28/RESIPI -ADUNAN(1.5KG)
TO ADD RM18.00 FOR CHEESE TOPPING





KEK LAPIS

RM40/RESIPI-ADUNAN




CHOCOLATE KEK - RM12/1KG
MOIST CHOCOLATE CAKE - RM14/1KG
PROMOSI TAG !!!! CHOCOLATE CAKE - RM15/RESIPI-ADUNAN - 1.5KG
PROMOSI TAG !!!! MOIST CHOCOLATE CAKE - RM18/RESIPI-ADUNAN - 1.5KG








KEK GULUNG - RM7/GULUNG


INTI JEM - STRAWBERRY, GRAPE, MIXED FRUIT, OREN






KEK PELANGI - RM13/RESIPI-ADUNAN



KEK GULA HANGUS

RM12.00/RESIPI-ADUNAN












KEK AFRICAN MARBLE

RM14.00/RESIPI-ADUNAN

TEMPAHAN KEK






Antara tempahan minggu ini adalah kek pelangi dari Kak Wan di Brunei Embassy. Terimakasih Kak Wan. Setia sungguh Kak Wan dengan kek pelangi.



Tempahan Liza Puji adalah kek gula hangus.

Tuesday, May 20, 2008

FRUIT TARTS

Harga fruit tarts untuk 2 jenis buah RM0.80/biji
Harga fruit tarts untuk 3 jenis buah RM0.90/biji
Dibungkus dalam 16 biji/kotak

Monday, May 19, 2008

CHOCOLATE E'UCLAIR




Chocolate E'uclair juga untuk majlis Hari Guru. Ditempah oleh Aslina.
Terima kasih.

KEK HARI GURU







SELAMAT HARI GURU BUAT GURU-GURU SEMUA.
Kek Hari Guru untuk Haziq's teacher. Liza Puji yang buat kek sendiri. almaklumlah mak dia tauke kek gak. Yatie cuma tolong make-up the cake aje.

Friday, May 16, 2008

KEK LAPIS HORLICKS MILO



Teruja anak-anak dengan gambar yang dipostkan di Mat Gebu blog. Thanks Mat Blog for the recipe. Akhirnya terpaksalah yatie cuba juga untuk membuat Kek Lapis Horlicks & Milo walaupun kemalasan berada ditahap paling tinggi.
Untuk ingin mencuba, Bahan-Bahannya:
10 biji telur gred A (Yatie belasah aje A ke B ke C)
460g mentega
200g gula halus
390g susu pekat manis
240g tepung halus diayak
100g Horlicks
100g Milo
Cara Membuatnya:
1. Pukul mentega dgn gula hingga putih, masukkan telur satu persatu & pukul hingga kembang. Guna high speed.
2. Masukkan susu pekat & pukul rata
3. Perlahankan speed & masukkan tepung sedikit demi sedikit sampai habis. Bahagikan adunan sama banyak. Satu dicampur dengan Horlicks & satu lagi dicampur dengan Milo.
4. Kemudian dibakar selapis demi selapis, macam buat kek lapis sarawak tu.
Cara Bakar:
1. Sediakan acuan
2. Lapisan pertama, masukkan 4/5 sudu lapisan Horlicks kedalam acuan
3. Dibakar pada suhu 150C selama 3 - 5 minit menggunakan api grill (Kalau Oven Yatie, 150C mengambil masa 10 minit sekurang-kurangnya untuk masak dan menggunakan api atas)
4. Selepas lapisan pertama masak, pastikan tiada gelembung-gelembung udara. kalu ada tu kena lah tekan guna penekan kek tu supaya rata sebelum ditambal dengan lapisan kedua.
5. Lapisan kedua adalah lapisan Milo, ulang seperti yang dibuat di lapisan pertama
6. Dan seterusnya dibakar selapis demi selapis berselang seli Horlicks & Milo sehingga habis.
SEDAPPPPP !!!! CUBALAH !!!!!!

Thursday, May 15, 2008

KEK COKELAT ???

Kek Cokelat ini untuk Nor Hani Khadijah berusia 1 tahun. Selamat hari Jadi Hani. Sedap namanya tu. Kelainan sedikit kek cokelat menggunakan topping buttercream.

Wednesday, May 14, 2008

CARROT, WALNUT & PINEAPPLE CAKE

This cake ordered by Liza's customer. Thank you.
Type of Cake : Carrot, Walnut & Pineapple Cake
Weight : 2 kg
Topping: Buttercream Icing

How Much ???? : RM55



How To Order : SMS Yatie at 012-3243373 for details

Tuesday, May 13, 2008

MOTHER'S DAY CELEBRATION PART 2

Sebelah malamnya pula, sambutan hari ibu diraikan dengan penuh meriah bersama jiran-jiran, anak-anak dan suami-suami yang telah pun pulang mencandat sotong bersama hasil tangkapan. Susah payah kaum bapa pergi mencandat sotong untuk meraikan hari IBU... ye ke nie ... heheheh .. anyway, semua orang bergembira hari itu dan yang penting sekali, perut kenyang beb.


Hasil tangkapan yang dibawa pulang... apa lagi sotong le. Selain sotong, sempat juga kaum bapa membeli keropok lekor buat minum petang sambil bergotong royong membersihkan sotong untuk digoreng. Sedap sungguh keropok lekor nie ....


Sotong yang telah siap digoreng menjadi menu utama malam hari IBU bersama dengan hidangan nasi lemak. Tidak ketinggalan KEK HARI IBU. Kelainannya kali ini, kek mentega di buat oleh Liza Puji. Yatie cuma menokok nambah dari segi hiasan ising kek itu aje.




HAPPY MOTHER'S DAY to all mom & we have a fun & enjoyable day.