MESSAGE FROM YATIECOOKING

PERHATIAN BUAT PELANGGAN YATIECOOKING !!!!!



Akaun email yatiecooking telah ditukar kepada yatiecooking4@gmail.com

Yatiecooking mempunyai facebook akaun yang baru - Norhayati Basri, yatiecooking4@gmail.com. Sila maklum.

Terimakasih.

Tuesday, April 29, 2008

APAM INDON

This Apam Indon also ordered by my husband for his office. One of the breakfast package.
For those yang nak try buat below is the resipi. Before I forget, resipi nie dapat dr Mamafami kalu tak silap.
Bahan:
5 biji telur
1 sudu kecil ovalette
1 sudu kecil esen vanilla
300gm tepung gandum
300gm gula halus
250ml susu segar/santan (saya pakai susu segar)
1/2 sudu kecil baking powder
sedikit garam
pewarna
Cara-cara:
1. Ayak tepung + baking powder
2. Campurkan garam (nie agak-agak le .. ala ala rasa lemak gitu)+ susu
3. Putar telur + ovalette pd kelajuan tinggi sampai kembang
4. Masukkan gula sedikit demi sedikit & masukkan esen vanilla.
5. Masukkan tepung sedikit demi sedikit berselang sli dgn susu. Jgn lupa perlahankan kelajuan mixer.
6. Bahagikan adunan kpd beberapa bahagian inkut warna yg disukai.

1 comment:

sang kelana said...

waduh2...mentang2 ibu yati bau balik dr seberang.terus aja ada apam indon.tapi lagi bagus kalo letak nama penuh.tidak enak didengar oleh orang2 seberang.haha..nak order kek..sudah windu mau makan kek ibu yati.lalalala